Ana Sayfa |
Tatlılar |
Yöresel Tatlılar |
Genel Tatlılar |

|
Mevlevi tatlısı, Adıyaman mutfağında özel günlerde yapılan, cevizli ve şerbetli bir tatlıdır. Adını Mevlevi kültüründen alan bu tatlı, ince yufka benzeri hamurun içine ceviz konularak hazırlanır ve üzerine şerbet dökülerek servis edilir. Hafifliği ve geleneksel sunumuyla dikkat çeker. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 2 su bardağı un - 1 su bardağı su - 1 çay kaşığı tuz - 1 su bardağı dövülmüş ceviz - 2 yemek kaşığı tereyağı - 2 su bardağı şeker - 2 su bardağı su (şerbet için) Hazırlanışı: Un, su ve tuzla yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur bezelere ayrılıp ince açılır. Açılan hamurlar tereyağında hafifçe pişirilir. İçine ceviz serpilip rulo yapılır. Tatlılar tepsiye dizilir, önceden hazırlanmış sıcak şerbet üzerine dökülür. Soğuyunca servis edilir. |
|
|
|
X (Twitter) |