Ana Sayfa

Tatlılar

Yöresel Tatlılar

Genel Tatlılar


Samsa Tatlısı



Samsa tatlısı, şerbetli hamur tatlıları arasında yer alan ve Adıyaman’da da sıkça yapılan bir lezzettir.

İrmikli hamurdan yapılan bu tatlı, içi cevizli ve dışı çıtır yapısıyla dikkat çeker. Bayramlarda ve özel günlerde sofraları süsler.


Yapılışı

Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbet için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur bezelere ayrılır ve açılır.

İçine ceviz konularak kapatılır ve şekil verilir. Fırında kızarana kadar pişirilir.

Ayrı bir kapta hazırlanan sıcak şerbet, fırından çıkan tatlının üzerine dökülür.

Şerbeti çekince servis edilir.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi