Ana Sayfa |
Tatlılar |
Yöresel Tatlılar |
Genel Tatlılar |

|
Sütlaç, Türkiye’nin en sevilen sütlü tatlılarından biridir. Adıyaman’da da özellikle yaz aylarında soğuk olarak servis edilir. Pirinç, süt ve şekerle yapılan bu tatlı, hem hafif hem de besleyici olmasıyla bilinir. Fırınlanmış versiyonu da yaygındır. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 1 litre süt - 1 çay bardağı pirinç - 1 su bardağı su - 1 çay bardağı şeker - 1 yemek kaşığı nişasta (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Pirinç yıkanır ve su ile haşlanır. Süt eklenip karıştırılarak pişirilir. Şeker eklenir, kıvam alana kadar kaynatılır. İsteğe göre nişasta ile koyulaştırılabilir. Kaselere paylaştırılır, soğutularak servis edilir. Fırınlanacaksa önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. |
|
|
|
X (Twitter) |