Ana Sayfa

Tatlılar

Yöresel Tatlılar

Genel Tatlılar


Tutmaç Tatlısı



Tutmaç tatlısı, Adıyaman yöresine özgü, kadayıf ve muhallebinin birleşimiyle hazırlanan geleneksel bir tatlıdır.

Cevizli kadayıf tabanı üzerine dökülen sütlü muhallebiyle hem hafif hem de doyurucu bir lezzet sunar. Özellikle misafir sofralarında tercih edilir.


Yapılışı

Malzemeler:
- 250 gr tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin

Hazırlanışı:
Kadayıf tereyağında kavrulur, cevizle karıştırılıp tepsiye yayılır.

Süt, şeker, un ve nişasta karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Vanilin eklenir.

Muhallebi kadayıfın üzerine dökülür, soğuyunca dilimlenerek servis edilir.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi