Ana Sayfa

Tatlılar

Yöresel Tatlılar

Genel Tatlılar


Zerde



Zerde, Adıyaman’da düğünlerde ve özel günlerde yapılan geleneksel bir tatlıdır.

Pirinçle hazırlanan bu tatlı, safran veya zerdeçal ile renklendirilir ve tarçınla süslenerek servis edilir. Hafif ve ferahlatıcı yapısıyla özellikle yaz aylarında tercih edilir.


Yapılışı

Malzemeler:
- 1 litre su
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal veya safran
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Tarçın (üzeri için)

Hazırlanışı:
Pirinç yıkanarak suyla birlikte haşlanır. Şeker ve zerdeçal eklenerek karıştırılır.

Nişasta az suyla açılır ve karışıma eklenir. Kıvam alana kadar pişirilir.

Kaselere paylaştırılır, soğuyunca üzerine tarçın serpilerek servis edilir.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi