Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Çiğ Köfte



Çiğ köfte, Adıyaman’ın en bilinen ve sevilen yöresel lezzetlerinden biridir. Etli ya da etsiz olarak hazırlanabilir.

İnce bulgur, isot, salça ve baharatlarla yoğrularak elde edilen bu köfte; marul, lavaş ve limon eşliğinde servis edilir.

Adıyaman usulü çiğ köfte, acılığı ve yoğurma tekniğiyle diğer bölgelerden ayrılır.


Yapılışı

Malzemeler:
- 3 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı isot (pul biber)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 su bardağı su (yoğurma sırasında)

Hazırlanışı:
Bulguru geniş bir yoğurma kabına al. Üzerine salçaları, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, isot ve tuzu ekle.

Malzemeleri azar azar su ekleyerek uzun süre yoğur. Bulgurlar yumuşayıp kıvam alınca sıvı yağ ve nar ekşisini ekle.

Köfte kıvamına gelen harçtan parçalar koparıp elle şekil ver. Marul, lavaş ve limon eşliğinde servis edilir.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi