Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Kabak Yemeği



Kabak Yemeği, Adıyaman’da yaz aylarında sıkça yapılan hafif ve sağlıklı bir sebze yemeğidir.

Domates, soğan ve zeytinyağı ile pişirilir; sade pilavla birlikte servis edilir.


Yapılışı

Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su

Hazırlanışı:
Kabakları halka şeklinde doğrayın. Soğanı ve domatesi küp doğrayın.

Tencereye zeytinyağını alın, soğanı kavurun. Domatesi ekleyip pişirin.

Kabakları ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin. Üzerine su ekleyin.

Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Ilık servis edin.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi