|
Ana Sayfa |
Yemekler |
Yöresel Yemekler |
Genel Yemekler |

|
Kabak Yemeği, Adıyaman’da yaz aylarında sıkça yapılan hafif ve sağlıklı bir sebze yemeğidir. Domates, soğan ve zeytinyağı ile pişirilir; sade pilavla birlikte servis edilir. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 4 adet kabak - 1 adet soğan - 2 adet domates - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay bardağı su Hazırlanışı: Kabakları halka şeklinde doğrayın. Soğanı ve domatesi küp doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın, soğanı kavurun. Domatesi ekleyip pişirin. Kabakları ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin. Üzerine su ekleyin. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Ilık servis edin. |
|
|
|
X (Twitter) |