|
Ana Sayfa |
Yemekler |
Yöresel Yemekler |
Genel Yemekler |

|
Karnıyarık, Adıyaman’da sıkça yapılan klasik bir Türk yemeğidir. Kızartılmış patlıcanların içine kıymalı harç doldurularak fırında pişirilir. Yanında pilavla servis edilir. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 4 adet patlıcan - 250 gr kıyma - 1 adet soğan - 2 adet domates - 2 adet yeşil biber - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup kızartın. Kıymayı soğanla birlikte kavurun. Domatesin bir kısmını harca ekleyin. Baharatlarla karıştırın. Patlıcanları fırın kabına dizin, ortalarını açıp harcı doldurun. Üzerine domates ve biber yerleştirin. Fırında 180°C’de 20 dakika pişirin. |
|
|
|
X (Twitter) |