|
Ana Sayfa |
Yemekler |
Yöresel Yemekler |
Genel Yemekler |

|
Sulu Köfte, Adıyaman mutfağında sıkça yapılan, hem doyurucu hem de pratik bir yemektir. Bulgurlu köfteler, sebzeler ve salçalı sosla birleşerek nefis bir lezzet oluşturur. Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezidir. Hem yöresel hem de genel Türk mutfağında yer bulur. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 1 su bardağı ince bulgur - 200 gr kıyma - 1 adet soğan - 1 yemek kaşığı un - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı pul biber - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1 adet patates (küp doğranmış) - 5 su bardağı su Hazırlanışı: Bulguru sıcak suyla ıslatıp 10 dk bekletin. Kıyma, rendelenmiş soğan, un ve baharatlarla yoğurun. Minik köfteler yapıp un serpilmiş tepsiye alın. Tencerede salçaları kavurun, suyu ekleyin. Patatesleri ve köfteleri ekleyip pişirin. Sıcak servis edin. |
|
|
|
X (Twitter) |