Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Sulu Köfte



Sulu Köfte, Adıyaman mutfağında sıkça yapılan, hem doyurucu hem de pratik bir yemektir.

Bulgurlu köfteler, sebzeler ve salçalı sosla birleşerek nefis bir lezzet oluşturur.

Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezidir. Hem yöresel hem de genel Türk mutfağında yer bulur.


Yapılışı

Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 5 su bardağı su

Hazırlanışı:
Bulguru sıcak suyla ıslatıp 10 dk bekletin. Kıyma, rendelenmiş soğan, un ve baharatlarla yoğurun.

Minik köfteler yapıp un serpilmiş tepsiye alın.

Tencerede salçaları kavurun, suyu ekleyin. Patatesleri ve köfteleri ekleyip pişirin.

Sıcak servis edin.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi