Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Topalak (Topaklı) Çorba



Topaklı çorba, Adıyaman mutfağının hem doyurucu hem de geleneksel çorbalarından biridir. İçinde minik köfteler, nohut ve yoğurtlu sos bulunur.

Özellikle kış aylarında ve misafir sofralarında sıkça yapılır. Hem çorba hem ana yemek olarak sunulabilir.

Adıyaman’ın kültürel yemek mirasında önemli bir yere sahiptir.


Yapılışı

Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 100 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un (yoğurtlu sos için)
- 1 adet yumurta (yoğurtlu sos için)
- 1 yemek kaşığı nane
- Tuz

Hazırlanışı:
Bulguru, kıymayı, yumurtayı ve unu yoğurarak minik köfteler hazırlanır. Kaynar suda haşlanır.

Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve un çırpılır. Köftelerin üzerine eklenip karıştırılır.

Haşlanmış nohut eklenir. Üzerine nane serpilerek sıcak servis edilir.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi