Ana Sayfa

Yemekler

Yöresel Yemekler

Genel Yemekler


Yaprak Sarması



Yaprak Sarması, Adıyaman’da hem özel günlerde hem günlük sofralarda sıkça yapılan geleneksel bir lezzettir.

Zeytinyağlı veya etli olarak hazırlanabilir. İnce sarılmış asma yapraklarıyla sunumu da oldukça şıktır.


Yapılışı

Malzemeler:
- 250 gr asma yaprağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon

Hazırlanışı:
Soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurun. Salça ve baharatları ekleyin.

Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. İç harcı soğutun.

Yaprakları sıcak suda yumuşatın. Harçla sarıp tencereye dizin.

Üzerine limon dilimleri koyup su ekleyin. Kısık ateşte pişirin.



Facebook

Instagram

X (Twitter)
© 2025 Adıyaman Turizm Tanıtım Sitesi