|
Ana Sayfa |
Yemekler |
Yöresel Yemekler |
Genel Yemekler |

|
Yayla Çorbası, yoğurt ve pirinçle hazırlanan, nane ile tatlandırılan geleneksel bir Anadolu çorbasıdır. Adıyaman’da özellikle kış aylarında sofralarda sıkça yer bulur. Hafif yapısı ve besleyici içeriğiyle tercih edilir. Yoğurtlu kıvamı ve naneli aromasıyla hem mideye hem damağa hitap eder. |
|
Yapılışı Malzemeler: - 1 çay bardağı pirinç - 1 litre su - 2 su bardağı yoğurt - 1 yumurta - 2 yemek kaşığı un - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 yemek kaşığı nane - Tuz Hazırlanışı: Pirinç suyla haşlanır. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve un çırpılır. Karışım yavaşça pirince eklenir ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Üzerine tereyağında kavrulmuş nane dökülerek servis edilir. |
|
|
|
X (Twitter) |